Museum Nairac - Nieuws en actualiteiten - Kinderkunstfeest Barneveld

Kinderkunstfeest Barneveld

Tijdens de nationale kunstweek, op zaterdag 9 november vindt de eerste editie van het Kinderkunstfeest plaats in Barneveld. Het Kinderkunstfeest is tot stand gekomen door samenwerking tussen  verschillende kunst- en cultuurpartners in Barneveld.

 

Er zijn activiteiten te beleven op zeven locaties: Museum Nairac, Bibliotheek Barneveld, Ina-Art-Atelier, Schaffelaartheater, Ward’s Art, Villa 29, en een dorpslocatie verzorgd door Spoor 3.

 

Van 13.00 tot 16.00 kunnen kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar alle 7  locaties in willekeurige volgorde bezoeken, en aanschuiven bij een activiteit. Bij elke locatie liggen stempelkaarten met routebeschrijving klaar, elke gevolgde activiteit geeft een stempel. Met de volle stempelkaart kunnen kinderen naar de Bibliotheek, waar zij een heel leuke verrassing ontvangen.

Het aanbod aan activiteiten is heel divers, en op alle locaties gaan kinderen zelf aan de slag.


Zo gaan ze bij Museum Nairac op reis met Jan van Schaffelaar, zijn ze creatief bezig met klei bij Ward’s Art. Bij de bibliotheek wordt er gerapt, en gaat de dorpsdichter creatief met tekst aan de slag tijdens de workshop ‘te gekke woorden’.  Bij Villa 29 gaan zij met het team van Be Active knopen schilderijen maken. In het Schaffelaartheater klinken de djembee’s, en kan doornroosje worden ingekleurd. Bij Ina-Art-Atelier gaan kinderen gezamenlijk een groot kunstwerk maken voor Sinterklaas. 

 

Spoor 3 zorgt voor verrassende elementen bij alle locaties, en een speurtocht in het dorp. De conducteur wijst de weg. Hij is te vinden op het rondje Gowthorpeplein-Wibra-Ziengs.


Deelname aan alle activiteiten is gratis. Het experimenteel atelier van Stichting Kunstcollectief  op het Torenplein in Barneveld is actief tijdens de nationale kunstweek, en ook te bezoeken tijdens het Kinderkunstfeest.

Adres en Route


Museum Nairac
Brouwerstraat 1
3771 HA Barneveld
T. 0342-415666
E. info@nairac.nl
R. Uitgebreide routebeschrijving
Volg ons ook op