Museum Nairac - Nieuws en actualiteiten - Concerten van Sungyun Cho op 20 en 21 juli

Concerten van Sungyun Cho op 20 en 21 juli
Een muzikale reis door Europa in twee dagen

Klavecimbelmarathon door Sungyun Cho in Museum Nairac

Sungyun Cho, een Koreaanse klaveciniste komt naar Barneveld om u mee te nemen op een muzikale reis door Europa. Zij zal in twee dagen tijd maar liefst vier concerten verzorgen in Museum Nairac. Liefhebbers van klavecimbelmuziek kunnen op 20 en 21 juli genieten van deze bijzondere concerten. De concerten vinden plaats om 19.00 en om 21.00 uur.

Sungyun Cho studeerde aan de Seoul Arts High School. Na haar opleiding tot organist en klavecinist aan de Yonsei Universiteit in Korea vertrok zij naar Nederland om aan het Koninklijk Conservatorium in De Haag klavecimbel te studeren. In 2011 rondde zij deze studie af met een 10 met onderscheiding, een uitzonderlijke prestatie. Tegenwoordig is Sungyun wereldwijd een veel gevraagde klaveciniste en docent. Nu is zij voor de derde keer in Barneveld om muziekliefhebbers te trakteren op een bijzonder concert. Zij was hier in 2011 en 2012 om op te treden in de concertserie die georganiseerd werd door de Stichting Oude Muziek Barneveld. Dit keer waagt Sungyun zich aan een klavecimbelmarathon met als titel ‘Een muzikale reis door Europa’.

Vrolijke melodieën en zomerse schilderijen

De muzikale reis van Sungyun neemt u niet alleen mee door Europa, maar ook door het museum. U kunt tussen de concerten het museum bezoeken.  Kom meer te weten over Barneveld en de geschiedenis of bezoek de tentoonstelling  ‘Julio Breff Guilarte. Langs het Cubaanse platteland’.  Deze Cubaanse kunstenaar staat bekend om zijn kleurrijke, fantasierijke werken. Op Cuba wordt Julio ook wel de professor van de fantasie genoemd. Zijn werk behoort tot de naïeve kunst en veel van zijn schilderijen ogen vrolijk. Een tentoonstelling die u zeker in zomerse sferen brengt.  Tussen deze bijzondere schilderijen neemt Sungyun u mee op reis van Madrid naar Wenen. Zij zal onder andere stukken spelen van Mozart en Beethoven die oorspronkelijk geschreven zijn voor de klavecimbel. In de tijd van de Weense klassieken was de klavecimbel in velen huizen te vinden. Tijdens het tweede concert deze avond zal Sungyun de Franse invloed op de Duitse barokmuziek laten horen. Vrolijke melodieën zullen het museum vullen.

Op 21 juli neemt Sungyun u mee naar de tijd van de Zonnekoning, Lodewijk de XIV en zal zij stukken spelen van zijn geliefde musici. In het laatste concert wordt de klavecimbel nog extra in de schijnwerpers gezet en tovert Sungyun bijzondere melodieën.  Deze concerten worden gegeven in het historische deel van het museum, in het hart van het zeventiende eeuwse pand ‘De Brouwerij’.

Praktische gegevens:

Wanneer: 20 en 21 juli (concerten om 19.00 en 21.00 uur)

Waar: Museum Nairac

Kosten*: € 10,00 voor één concert,

 € 18,00 voor twee concerten,

 € 25,00 voor vier concerten. 

*Prijzen incl. koffie/thee (of drankje bij het concert van 21.00 uur), programmaboekje en toegang tot het   museum

Aanmelden kan via: rsvp@nairac.nl of telefonisch via 0342-415666 o.v.v. concerten Sungyun Cho. Het aantal zitplaatsen is beperkt, reserveer daarom snel.

 

Adres en Route


Museum Nairac
Brouwerstraat 1
3771 HA Barneveld
T. 0342-415666
E. info@nairac.nl
R. Uitgebreide routebeschrijving
Volg ons ook op