Museum Nairac - Agenda - Rondleiding Frode Bolhuis

Rondleiding Frode Bolhuis

Op 27 mei a.s. geeft beeldend kunstenaar Frode Bolhuis  voor geïnteresseerden een rondleiding door zijn solotentoonstelling ‘Nothing but a feeling’ in Museum Nairac.

Het werk van beeldend kunstenaar Frode Bolhuis (1979) komt voort uit een niet te onderdrukken verlangen om zijn ware identiteit te ontdekken. Bolhuis ziet zichzelf als een reservoir gevuld met herinneringen en gevoelens, ideeën en fantasieën, tradities en ontdekkingen. Uit dit reservoir haalt hij zijn inspiratie voor zijn beelden. 


Bolhuis werkt in brons maar ook andere materialen zoals garen en stof vinden hun weg naar een beeld. Zijn kunst heeft een schijnbare lichtheid en iets o
ngrijpbaars maar
 verbindt zich desondanks rechtstreeks met mensen, jong en ouder op een emotioneel niveau. De sterk uiteenlopende werken delen een gemeenschappelijke identiteit  waardoor  elk stuk een typische Bolhuis wordt. Ze vertellen een verhaal dat niet af is en waarin de toeschouwer zelf ook een rol heeft.  Daarmee wordt de tentoonstelling niet alleen een lust voor het oog maar prikkelt hij ook de fantasie. 
In de tentoonstelling Frode
 Bolhuis: Nothing but a feeling’ is het oeuvre van de kunstenaar tot nu toe te bewonderen. 

 

Tijdens de rondleiding vertelt Frode meer over zijn werkwijze, de achtergronden van zijn werk en beantwoordt hij vragen.
Tevens heeft de bezoeker de gelegenheid om de bij de tentoonstelling uitgebrachte catalogus
(€ 4,50) door de kunstenaar te laten signeren.


Waar: Museum Nairac, Brouwerstraat 1, 3771 HA Barneveld
Wanneer: 27 mei om 19.30 (groep 1) en 20.30 (groep 2)
Kosten: de rondleiding inclusief koffie / thee is inbegrepen in de entreeprijs van het museum (volwassenen € 7,50,  Museumkaart en begunstigers gratis)
Aanmelden: via rsvp@nairac.nl onder vermelding van ‘27 mei groep 1’ of ’27 mei groep 2’  

Adres en Route


Museum Nairac
Brouwerstraat 1
3771 HA Barneveld
T. 0342-415666
E. info@nairac.nl
R. Uitgebreide routebeschrijving
Volg ons ook op