Museum Nairac - Agenda - Verwacht

Verwacht

  

(H)OUTPUT vanaf 12 april 2017


(H)OUTPUT 

Als archeoloog zoek je altijd  naar oude voorwerpen en sporen. Zij vertellen het verhaal van onze  ongeschreven maar boeiende geschiedenis. Dit is niet anders bij kunstenaars die hun inspiratie, verhalen, enthousiasme, kleuren, ideeën, materialen en associaties halen uit de omgeving in zijn breedste betekenis. Archeologen beschrijven alleen de fysieke resten en hoe de mensen leefden. Kunstenaars zijn in staat om ook de niet tastbare betekenis van materialen te visualiseren. In de tentoonstelling (H)OUTPUTkomen deze werelden bij elkaar. 
 

In september 2015 stuitten archeologen in Harselaar- Zuid tijdens een opgraving op een boomstamput uit de twaalfde eeuw. Een uitgeholde dikke eik, ingegraven tot onder het grondwaterpeil.  Archeologisch onderzoek werd gestart,  er werden monsters genomen en enkele stukken van de waterput kwamen terecht in archeologische verzamelingen. Overgebleven restanten werden aangeboden aan beeldend kunstenaar Julia Borsboom. Zij nodigde zeven kunstenaars uit om een deel van het hout te gebruiken als inspiratiebron en op eigen wijze te verwerken in een nieuw beeldend werk. Museum Nairac met haar uitgebreide archeologieverzameling is een uitgelezen plek voor een tentoonstelling van de resultaten van dit kunstproject.  
 

De put wordt, net als in de Middeleeuwen, weer een ontmoetingsplaats en verbindt op een unieke manier het heden met het verleden. 

 


Aan de tentoonstelling werkten mee
: Aukje Westra, Jerome Symons, Lou Vos, Wilma Terlouw, Vincent Vreeke, Ton van Dieën, Yoke Ferwerda en Julia Borsboom. 

Adres en Route


Museum Nairac
Brouwerstraat 1
3771 HA Barneveld
T. 0342-415666
E. info@nairac.nl
R. Uitgebreide routebeschrijving
Volg ons ook op