Gezocht: M/V

18 mei 2019 - 21 september 2019

Museum Nairac presenteerde tot 5 oktober 2019 in de tentoonstelling 'Gezocht M/V' een mix van design, fotografie, textielkunst en mode. Het bevatte verrassende werken waarin man of vrouw, als maker of als gebruiker, centraal stond. In de tentoonstelling waren ook inspirerende samenwerkingen van kunstenaarsduo's te zien. Kunst waar het hart soms sneller van ging kloppen, aldus een enthousiaste bezoeker, die een glimlach op het gezicht toverde of verwondering opriep over de techniek en het vakmanschap. Bijvoorbeeld de miljoenen kleine stiksteekjes in het monumentale werk van Barbara Broekman. Behangkunstenaars Marcelo Gimenes en Jaap Snijder hebben een oer-Hollandse ambacht na ruim 200 jaar weer nieuw leven ingeblazen. Zij maakten handbeschilderd behang voorzien van fleurige details. Of bewonder een stoel gemaakt van 92 broccoli's van Paul Höhner. Fashionista's konden hun hart ophalen bij de ontwerpen van Michael Barnaart, Leendert meets Ingrid of de wereldwijd geliefde tassen en schoenen van Hester van Eeghen.

Het was een speelse en prikkelende zomertentoonstelling die bij de bezoeker vragen opriep over de verschillen tussen mannen en vrouwen. Waar uitten die verschillen zich in wanneer we kijken naar design en kunst? Zijn er onderwerpen, materialen of technieken die voorbehouden zijn aan mannen of juist aan vrouwen? Hoe keken en beoordeelden wij als toeschouwers, en was dat in die tijd nog terecht? Laat u zich door de kunstenaars, maar vooral ook door uzelf verrassen.

Museum Nairac toonde werk van o.a: Barbara Broekman, Michael Barnaart van Bergen, Hester van Eeghen, Leendert meets Ingrid, Snijder en Co, Paul Höhner, Margot van Leeuwen, Bertina Slettenhaar, Wanda Entjes, Arie Bruinsma, Ruben van Megen, Richard Hutten, Debbie Wijskamp, Tess van Zalinge, Elias Sime, Tim Eitel, Zhang Shujian, Song Kun en Co Westerik.